Pagina's

woensdag 29 februari 2012

Lina

Dit patroon staat bij mij vanaf nu met stip op 1! Wat een leuk patroon zeg en een hele goede pasvorm, zonder aanpassingen te hoeven doen. In allerlei combinaties ben ik de shirts al tegengekomen op internet. Dus mogelijkheden in overvloed. De gestreepte stof en de boordstof is van Hilco en de hartjesstof komt uit de collectie van michas stoffecke.
Loïs showt Lina

Ik ga vanmiddag meteen de kast induiken om nog andere stofjes hiervoor uit te zoeken. Leuk voor op een spijkerbroekje of een tregging! 

maandag 27 februari 2012

Abacadabra 131

Pfff....een heftige week gehad. Loïs had een rotavirus opgelopen en was al zo lang aan het overgeven, dat ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Aan de sonde, want ze moest flink veel vocht binnenkrijgen. Zooo zielig! Maar gelukkig knapte ze redelijk snel weer op en sinds afgelopen weekend heeft ze weer net zo veel praatjes als voorheen. Maar ja, dat was dan de vakantie....
Vandaag is het "gewone" leven weer begonnen en heb ik even tijd om het jurkje wat ik voor de carnaval had gemaakt op mijn blog te zetten.
Abacadabra 131

en natuurlijk ook de achterkant
Het jurkje is gemaakt van de stof uit de michas stoffecke doos (zo noem ik het maar even). Volgens mij is dit stofje van Hamburger Liebe. Het patroon is een nieuw patroon van abacadabra, nummer 131. Eigenlijk hoort er nog een bollero bij, maar ik had net te weinig stof en mis nu 1 mouwtje om ook deze te maken, balen.... Daar moet ik dus nog even wat op verzinnen. Ondertussen heb ik ook het patroon Lina, een shirtpatroon. Dat is mijn volgend patroon, die lijkt me erg leuk. En daana nog een nieuwe zomerjas, ik hoef nog niet stil te zitten!

vrijdag 17 februari 2012

Roxy


Na 1 broek en 2 rokjes leek het me ook weer leuk een jurkje of tuniekje te maken. Roxy heb ik al een tijdje liggen, maar werd steeds maar weer onder aan de stapel gelegd. Eigenlijk was ik van plan 1 van de nieuwe bestelde naaipatronen van ABC te maken, maar die waren jammergenoeg nog niet binnen. Dus ja, dan pakken we toch maar Roxy van de stapel. Het uitzoeken van de stof vind ik altijd het lastigst. Aangezien er ook bijna geen stofjes in mijn kast liggen......ahum..... Het kiezen wordt er in ieder geval niet makkelijker op als je hele kast vol ligt. De spijkerstof die ik heb gebruikt is van ideestoffen en ik wilde er eerst een broek van maken, maar daar vond ik het toch niet zo'n leuke stof voor. En dan belandt die toch weer op die beruchte stapel.

Gehaakt bloemetje als detail op de jurk

Roxy van Farbenmix
Uiteindelijk ben ik tevreden over het resultaat en Loïs ook! Hij moet alleen nog worden gepast, maar dat gaat zeker goed komen

zondag 12 februari 2012

Antonia, Odilia, amelie en Insa

Dat is even lang geleden, niet omdat ik heb stilgezeten, maar meer een gebrek aan tijd om achter de computer te gaan zitten (luiheid....). Sinterklaas gehad met de kids en kerst met de familie. Altijd een gezellige, maar drukke tijd. Aan de andere tijd ben ik ook weer blij dat het voorbij is. Nu de ijspret (bijna) achter de rug is en carnaval in aantocht (daar houden wij helemaal niet zo van) ben ik weer volop aan het naaien geslagen. En dan natuurlijk voor het voorjaar. Het vriest buiten, maar ik kan niet wachten tot het zover is. Ik ben al volop patronen aan het uitzoeken geweest voor onze jongedame, maar Micah wil eigenlijk ook wel dat ik wat voor hem maak. Ik ben dus eerst aan het naaien geslagen voor hem en heb een spijkerbroek gemaakt. Die zal ik binnenkort wel even op de foto zetten, hij moet namelijk nog even op lengte worden gemaakt. Hij is er superblij mee en ik heb alvast nog wat stof in huis gehaald om voor hem een nette joggingbroek te maken ( die uit de laatste ottobre). Maar ik ben eerst aan het werk gegaan voor Loïs. Ik heb een tijdje problemen gehad met de maatvoering van de kledingstukken, maar nu heb ik de smaak te pakken. Manuela had het patroon Antonia van Farbenmix thuis liggen en die zit Loïs als gegoten, daar heb ik  er meteen maar 2 van gemaakt. De Odilia van Collie-Collie lag al erg lang klaar om gemaakt te worden, maar op 1 of andere manier keek ik daar een beetje tegenop om die te maken. Maar toen ik eenmaal begon, was het een heel erg leuk patroon en ook nog heel erg mooi! En om er een beetje variatie in te houden heb ik ook nog de Insa van Farbenmix genaaid, die is echt supersimpel met een leuk resultaat.
Antonia van Farbenmix gecombineerd met Odilia van Collie-Collie

De aarbei had ik nog ergens in de kast liggen, staat er wel leuk bij




Ook weer een Antonia van Farbenmix gecombineerd met Insa ook van Farbenmix

Het borddupatroontje is van Huups
Gisteren heb ik nog vlug even een Amelie in elkaar gezet, het stofje lag nog in de kast en is zonde om te laten liggen. Ik had Amelie nog nooit gemaakt, maar voor de moeilijkheid hoef je het niet te laten, die staat binnen een uurtje in elkaar. En voor zo'n simpel patroon is het resultaat nog best leuk. En Loïs is er erg blij mee, want ze is gek op hartjes.
Wat een schatje...
Zo, nu even bedenken wat het volgende project wordt. Ik heb me voorgenomen dit voorjaar (bijna) geen kleren te kopen voor de jongste telg, maar zo veel mogelijk te maken. Ik heb dus nog behoorlijk wat te doen.